2014-09-24

Працівники підприємств геологічної галузі обурені намірами Кабінету Міністрів України ліквідувати моніторинг та наукове супроводження надрокористування

Працівники підприємств геологічної галузі звернулись до Прем’єр-міністра України А. Яценюка з відкритим листом, в якому висловлюють протест проти лобістських дій  бізнес-асоціацій надрокористувачів, що спрямовані на ліквідацію системи контролю держави за раціональним використанням надр.

На думку фахівців-геологів,  виключення  з постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження  Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» норми про необхідність проведення моніторингу та наукового супроводження виконання особливих умов користування надрами, передбачених дозволом та угодою про умови користування надрами, пояснюється  прагненням недобросовісних підприємців приховати реальний стан справ на об’єктах надрокористування. Адже в процесі моніторингу і наукового супроводження надрокористування стають відомими і реальні обсяги видобутку корисних копалин, і дані про недотримання вимог щодо раціональності й комплексності видобутку корисних копалин, і інформація про порушення екологічного законодавства тощо.

Відкритий лист-звернення працівників підприємств геологічної галузі до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка