2021-07-05

Івано-Франківська ОДА підтримала розриття річки в заказнику

Нещодавно завершилась процедура ОВД, яку проходило Дністровське басейнове управління водних ресурсів щодо планів відрегулювати русло річки Лімниця шляхом влаштування прокопу на довжині 480 м. Особливість проєкту заключається у тому, що ділянка будівництва розташована на території ландшафтного заказника місцевого значення “Ріка Лімниця з водоохоронною смугою вздовж берегів 100 м”. 

Як наголошує ГО "Українська природоохоронна група" (UNCG), відповідно до норм Закону України “Про природно-заповідний фонд” будь-які будівельні роботи на території заказників заборонені. Забороняється порушувати цілісність русла річки і 100-метрової прибережної смуги. 

У Висновку, що дозволяє плановану діяльність, виданому департаментом, зазначається: “Оскільки, згідно звіту, передбачається покращення стану Лімниці шляхом регулювання русла, то планована діяльність не матиме негативного впливу на об’єкт ПЗФ та не призведе до суттєвих змін у середовищі”. Така діяльність є прямим порушенням статті 252 Кримінального кодексу України. Свої скарги з цього питання ми вже скерували до офісу Генерального прокурора і Національної поліції України.