2020-03-06

Інформаційна довідка щодо статусу узгодження проектів УРП по 9 нафтогазоносних ділянках

28 грудня 2019 року на засіданні Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (далі – Міжвідомча комісія) були затверджені зауваження та пропозиції до проектів угод про розподіл продукції (УРП), наданих інвесторами.

На даний момент, процес заключення угод перебуває на етапі узгодження проектів УРП.

На цьому етапі інвестором було отримано проекти УРП з висновками та зауваженнями Міжвідомчої комісії, після отримання яких, інвестор повинен доопрацювати проект угоди та надіслати доопрацьований проект угоди робочому органу Міжвідомчої комісії, після чого проект УРП має бути остаточно доопрацьований та узгоджений сторонами.

Для допомоги Мінекоенерго, як робочому органу Міжвідомчої комісії, в узгодженні проектів УРП, Проектом Енергетичної Безпеки USAID (далі – Проект) залучено незалежних міжнародних юридичних консультантів, які будуть аналізувати зауваження інвесторів та надаватимуть свої рекомендації.

Зі статусом узгодження проектів УРП можна ознайомитись у цій хронології:(оновлюється):

3 січня 2020 року проекти УРП з пропозиціями та зауваженнями Міжвідомчої комісії були надіслані інвесторам.

12 лютого 2020 року на засіданні Міжвідомчої комісії було затверджено склад робочої групи для узгодження проектів УРП (далі – Робоча група). Також було затверджено відповідний механізм узгодження, що полягає у обміні зауваженнями та пропозиціями до проектів УРП. При цьому, Інвестор може бути запрошений на засідання Міжвідомчої комісії, на якому будуть обговорені питання, що не були узгоджені на робочому рівні.

Отже, процес узгодження є справедливим стосовно всіх 9 інвесторів та дозволяє зменшити час, необхідний на узгодження проектів УРП.

14 та 20 лютого 2020 року відбулися зустрічі Робочої групи для опрацювання пропозицій та зауважень інвестора (ВЕЛЛ КО) до проекту УРП на ділянці Угнівська, що були отримані робочим органом Міжвідомчої комісії напередодні.

24 лютого опрацьований Робочою групою проект УРП на ділянці Угнівська був надісланий інвестору для доопрацювання.

24-26 лютого робочим органом Міжвідомчої комісії було проведено 3 зустрічі, на яких було заслухано концептуальні пропозиції та зауваження від інвесторів до проектів УРП, а саме:

• 24 лютого – з представниками інвестора (ДТЕК), щодо зауважень та пропозицій до проекту УРП на ділянці Зінківська;
• 25 лютого – з представниками інвестора (Юкрейніан Енерджі) щодо зауважень та пропозицій до проекту УРП на ділянці Варвинська;
• 26 лютого – з представниками інвестора (Укрнафтобуріння) щодо зауважень та пропозицій до проекту УРП на ділянці Русанівська;

За результатами зустрічей робочим органом Міжвідомчої комісії було поінформовано інвесторів щодо затвердженого процесу узгодження проектів УРП. Інвесторами було надано концептуальні пропозиції та зауваження, які були опрацьовані на засіданні Робочої групи, що відбулося 3 березня.

3 березня робочим органом Міжвідомчої комісії розпочалось опрацювання зауваження та пропозицій від інвестора (ГеоАльянс) по проекту УРП на ділянці Софіївська.

4 березня відбулось засідання Міжвідомчої комісії, на якому було прийнято до розгляду заяви учасників щодо участі в конкурсах на укладення УРП на ділянках Охтирська, Грунівська, Ічнянська.

Також, на засіданні було проінформовано членів Міжвідомчої комісії щодо статусу узгодження проектів УРП по 9 нафтогазоносних ділянках та надано їм для опрацювання концептуальні пропозиції та зауваження від інвесторів до проектів УРП для затвердження позиції Держави при узгодженні проектів УРП.

5 березня робочим органом Міжвідомчої комісії було проведено зустріч, на якій було заслухано концептуальні пропозиції та зауваження від інвестора (ГеоАльянс) до проекту УРП та поінформовано інвестора щодо затвердженого процесу узгодження проектів УРП.

Робочий орган Міжвідомчої комісії очікує отримання проектів УРП від інвесторів з вичерпним переліком пропозицій та зауважень для якнайшвидшого їх опрацювання Робочою групою.