2021-08-18

IKEA виходить на ринок ВДЕ

Бренд IKEA починає продавати ВДЕ шведським домашнім господарствам. Продажі стартують на внутрішньому ринку країни у вересні. Про це повідомляє Enkorr

Ingka Group, власник більшості магазинів IKEA по всьому світі, заявила, що домогосподарства зможуть купувати доступну відновлювану електроенергію в сонячних і вітряних електростанціях і відстежувати її використання через спеціальний додаток.

IKEA, яка також продає сонячні панелі для домашніх господарств, заявила, що покупці зможуть відстежувати власне виробництво в додатку і продавати надлишки електроенергії. Йонас Карлхед, глава відділу сталого розвитку IKEA в Швеції, повідомив, що сподівається представити нову пропозицію щодо відновлюваних джерел енергії, а також сонячні панелі IKEA на всіх ринках.

У більш широкому сенсі IKEA прагне бути «сприятливою для клімату» - до 2030 року скоротити викиди парникових газів більше, ніж це може зробити весь виробничо-збутовий ланцюжок IKEA, від виробництва сировини до утилізації меблів клієнтами. Карлхед повідомив в інтерв'ю, що він розглядає цю ідею також як потенційно новий потік доходів.