2014-12-15

Ігор Шевченко зустрівся з представниками Держдепартаменту та посольства США В Україні

12 грудня 2014 року Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко зустрівся із програмним менеджером Бюро глобальних енергетичних ресурсів Держдепартаменту США Скоттом Грініпом та представниками Посольства США в Україні: дипломатом економічного відділу Томасом Джонстоном і помічником радника з економічних питань Оксаною Сухіною.

Учасники зустрічі обговорили співробітництво між Україною та США в галузі видобутку природних ресурсів, а також надання з американського боку допомоги для розвитку видобувної галузі. Представник Держдепартаменту наголосив на готовності надавати Україні фінансову та організаційно-правову підтримку з метою покращення рівня видобутку вуглецевих ресурсів в Україні.

Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко подякував за пропозиції, зауваживши що першочерговим завданням нашої держави є здобуття енергетичної незалежності. Крім того сторони обговорили можливості вдосконалення національного законодавства в галузі природокористування, зокрема в рамках режиму угод про розподіл продукції щодо традиційних та нетрадиційних вуглеводневих ресурсів.

Наприкінці зустрічі сторони висловили сподівання щодо активної подальшої співпраці на рівні урядів США та України.