2020-05-14

Група Нафтогаз почала доставляти медичний вантаж «Мрії» до лікарень

Група Нафтогаз доставила медичне обладнання та засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) до 25 лікарень у Полтавській, Харківській, Львівській, Волинській областях, а також до Головного військово-медичного клінічного центру Державної прикордонної служби (Київ).
Загалом 25 регіональних лікарень отримали майже 70 тис. захисних костюмів, 13 УЗД-апаратів, 43 монітори пацієнта та рентген-апарат.

До Головного військово-медичного клінічного центру Державної прикордонної служби передали 200 біозахисних костюмів, 5000 масок, 500 респіраторів, 100 захисних окулярів та рентген-апарат.

«Нафтогаз активно допомагає державі у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції: закупівля необхідного обладнання і засобів узгоджена з Міністерством охорони здоров’я, а всю техніку та засоби захисту Група Нафтогаз надає лікарням і госпіталям безкоштовно як благодійну допомогу», — розповів перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» та голова штабу оперативного реагування, протидії, попередження та запобігання наслідкам пандемії COVID-19 Групи Нафтогаз Сергій Перелома.

«Хочу подякувати Нафтогазу за допомогу в подоланні пандемії. Цей рентген-апарат повністю відповідає поточним потребам госпіталю та, коли ми переможемо недугу, він буде так само необхідним для роботи лікарів», — сказав голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Група Нафтогаз закупила 200 тонн медичного обладнання та засобів індивідуального захисту з Китаю для українських лікарень на 500 млн грн. У травні до України вже прибули літаки Ан-225 «Мрія» та Ан-22 «Антей» (ДП «Антонов»), які на замовлення Групи Нафтогаз доставили понад 140 тонн медичного вантажу. Компанія очікує на прибуття ще 60 тонн вантажу до 2 червня.

Весь вантаж безкоштовно розподілять між медичними закладами в координації з МОЗ та керівництвом областей.