2020-09-12

Голова польської PGNiG: Розвідку газових родовищ на Прикарпатті почнемо до кінця осені

Видобувати газ польська держкомпанія буде в Львівській області. 

Польська державна нафтогазова компанія PGNiG до кінця осені почне розвідку газових родовищ на Прикарпатті в районі українсько-польського кордону. Про це повідомив голова правління компанії Єжи Квецінскій в інтерв'ю агентству Укрінформ.

"На Прикарпатті, біля кордону з Польщею ми хочемо спільно з нашим українським партнером українсько-американською компанією Energy Resources of Ukraine (ERU) вже восени почати розвідувальні роботи. Зараз йде підготовка до їх проведення", - сказав Квецінскій.

Він додав, що потенціал покладів газу по українській стороні кордону значно вище, ніж на польській частині прикордонної території Підкарпаського воєводства.

PGNiG також розглядає можливість ведення видобутку газу в східній частині України, повідомив Квецінскій.

Крім видобутку, польська компанія має намір нарощувати експорт газу в Україну.

"У першій половині 2020 роки ми експортували в Україну газу на третину більше, ніж у минулому році - 0,9 млрд куб.м. Це наш рекорд", - уточнив голова правління PGNiG.

У грудні 2019 року польська PGNiG і українська ERU підписали угоду про спільну розробку нафтогазового родовища у Львівській області. Компанії збираються пробурити розвідувальну свердловину глибиною до 2500 м. Розвідувальні роботи почнуться відразу після отримання всіх погоджень і дозволів. 

26 лютого віце-президент ради директорів PGNiG Роберт Перковський повідомив, що польська нафтогазова компанія має намір приступити до розробки родовища у Львівській області в третьому кварталі 2020 року.