2014-02-11

Голова Державної служби геології та надр України Роман Сторожев візьме участь в «Українському енергетичному форумі» Інституту Адама Сміта

24-27 лютого цього року в Києві відбудеться 5-й щорічний «Український енергетичний форум» Інституту Адама Сміта за активної підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства екології та природних ресурсів України. Головна тема Форуму 2014 року - «Диверсифікація поставок і збільшення вітчизняного видобутку з метою забезпечення енергетичної безпеки України».
У числі делегації вищих посадових осіб Уряду та інших органів влади на Форумі, до складу якої увійшли Віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький і Міністр екології і природних ресурсів України Олег Проскуряков, ситуацію в геологічній галузі України представить Роман Сторожев, який з грудня 2013 очолює Державну службу геології та надр України.

Також у рамках Форуму керівник Державної комісії України по запасах корисних копалин Георгій Рудько виступить з доповіддю про стан та перспективи розробки родовищ нетрадиційних вуглеводнів в Україні. Крім того, у заході візьмуть участь директор Департаменту геології Держгеонадр України Володимир Бенько, керівник ДГП «Укргеофізика» Анатолій Бегаль, директор ДНВП «Геоінформ України» Сергій Примушко.

Уже протягом 5 років у рамках Форуму керівники урядових структур, регуляторних органів та державних компаній мають можливість зустрітись з міжнародним енергетичним співтовариством, представити офіційні стратегії і розглянути важливі питання для України, діючих і потенційних інвесторів енергетичної галузі.

Так, в рамках форуму можна буде почути виступи представників Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, НЕК «Укренерго», НАК «Надра України», НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Укргазвидобування», ПАТ «Чорноморнафтогаз», Arawak Energy, ТОВ «Нафтогазвидобування», Cadogan Petroleum, Cub Energy, Венко Прикерченська, ГК ВЕТЕК, Group DF і багатьох інших.
Група з понад 60 доповідачів представить пріоритети Уряду в енергетичній галузі, деталі оновленої Національної енергетичної стратегії до 2030 р., питання диверсифікації енергопостачань і максимального використання української енергетичної інфраструктури, видобутку нетрадиційного газу. Також для обговорення учасниками форуму буде представлена тема Дорожньої карти енергетичної безпеки та можливостей України в якості країни-кандидата Ініціативи прозорості видобувних галузей (EITI), необхідності відповідності найвищим рівням прозорості й підзвітності в секторі видобувних галузей. З повним текстом програми та переліком доповідачів можна ознайомитися тут http://www.adamsmithconferences.com/ru/event/energy-power-oil-gas-ukraine

Таким чином, Енергетичний форум обіцяє унікальну можливість почути виступи всіх ключових гравців енергетичного сектора і дізнатися про зміни енергетичного ландшафту України.

Офіційний веб-сайт Держгеонадра