2017-03-06

«GEOMAP-200», робоча нарада

1 березня відбулася робоча нарада з питань підготовки стартового семінару українсько-канадського проекту «GEOMAP-200».

У нараді взяли участь Джеймс Іккерс – старший радник Сектору геологічних досліджень Департаменту природних ресурсів уряду Канади, менеджер проекту від Канади; Борис Малюк – менеджер проекту від України, директор Центру міжнародного співробітництва ДНВП «Геоінформ України»; Олег Зур‘ян – заступник директора Українського державного геологорозвідувального інституту; Микола Жикаляк – в.о. гендиректора ДРГП «Донецькгеологія»; Сергій Примушко – директор ДНВП «Геоінформ України» та інші керівники і представники регіональних геологічних підприємств.

На нараді учасники обговорили технічні і практичні питання щодо модернізації карт і пов’язаної із цим інформації, а саме яким чином здійснюватиметься технічна робота над GEOMAP-200, які проблеми можуть виникнути й як їх уникнути, яким має стати он-лайн доступ до карт тощо.

Стартовий семінар Проекту планується провести 4-5 квітня цього року.

У вересні 2016-го Сектор геології Міністерства природних ресурсів Канади та Агенція міжнародного співробітництва Канади затвердили проект розвитку під назвою «Розбудова національного потенціалу геології в Україні». 17 жовтня 2016 р. було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Департаментом природних ресурсів уряду Канади і Державною службою геології та надр України, в рамках якого реалізуватиметься проект «GEOMAP-200» (Геокарта-200 – Розробка інформаційної інфраструктури та веб-сервісів для розміщення в Інтернеті Державної геологічної карти України масштабу 1:200 000). Передбачається, що реалізація проекту триватиме 18 місяців.