2020-09-30

Геологи АЛРОСА досліджують нове кімберлітове тіло під Айхалом

Геологи АЛРОСА розпочали вивчення нового кімберлітового тіла неподалік від селища Айхал в Мірнінскому районі Якутії, повідомила компанія у вчорашньому прес-релізі. Дослідження важкодоступного кімберліта, яке планують завершити в IV кварталі 2020 року, здійснюється за допомогою методу електротомографії. 

Нова кімберлітова трубка знаходиться під озером Мутне в 12 кілометрах від Айхалу. Після підтвердження алмазовміскості кімберліту, геологи розпочали визначення його кордонів, після чого можна буде почати підрахунок ресурсів, а потім і запасів. Передбачається, що бурові роботи будуть завершені в другому кварталі, а попередня оцінка прогнозних ресурсів буде підготовлена ​​протягом літа 2021 року. 

«Електротомографія - це технологія електророзвідки з високою роздільною здатністю, яка дозволяє працювати із застосуванням сучасної високопродуктивної апаратури і використовувати ефективні алгоритми двовимірного і тривимірного моделювання. Завдяки їй скорочуються обсяги трудомісткого і витратного розвідувального буріння при виконанні геологічних вишукувань і, відповідно, терміни і бюджет пошукових робіт», - прокоментував головний геолог АЛРОСА Костянтин Гаранін. 

Геологи АЛРОСА отримали портативну багатоелектродну електророзвідувальну станцію в кінці 2019 року, і вже встигли випробувати її на кимберлитовой трубці Сюльдюкарська в Игиаттінському алмазоносному районі.