2014-11-03

Європейські експерти нададуть рекомендації щодо реформування Держгеонадр України

Дмитро Кащук, Голова Державної служби геології та надр України, взяв участь у 37-й Генеральній Асамблеї Асоціації геологічних служб Європи (АГСЄ), що відбулася минулого тижня у м. Берн, Швейцарія.
Метою Генеральної Асамблеї АГСЄ було підбиття підсумків роботи геологічних служб та робочих груп АГСЄ у І півріччі 2014 року, а також обговорення та затвердження нових ініціатив та напрямів діяльності АГСЄ. Так, під час Генеральної Асамблеї було розглянуто звернення  Держгеонадр України про надання рекомендацій щодо перспектив подальшого розвитку Держгеонадр України та направлення в Україну відповідної групи експертів.

За рішенням АГСЄ вже найближчим часом до України прибуде група незалежних експертів, які вивчать поточний стан справ у геологічній галузі та нададуть рекомендації з реформування Служби, виходячи з досвіду функціонування геологічних служб країн-членів ЄС.

Як прокоментував пан Кащук: «Минулого року групою незалежних експертів АГСЄ вже був реалізований подібний проект, за результатами якого експерти АГСЄ надали оцінку та перспективи розвитку Геологічної служби Греції. Цього року за нашим зверненням експертна група буде направлена в Україну. Деталі співпраці та строки реалізації проекту будуть погоджені під час візиту до України Генерального секретаря АГСЄ пана Луки Дімічелі, який запланований на кінець листопада». 

Україна приєдналась до АГСЄ у 2007 році на правах асоційованого члена, а у 2009 році під час перереєстрації АГСЄ під юрисдикцією Бельгії увійшла до числа засновників АГСЄ. Відповідно до Статуту АГСЄ, Генеральні Асамблеї проводяться у першому та третьому кварталах кожного року з метою підбиття підсумків роботи геологічних служб та робочих груп АГСЄ за півріччя, а також обговорення та затвердження нових ініціатив та напрямків діяльності.