2022-12-22

Equinor збільшила видобуток нафти на родовищі у Північному морі

Норвезька енергетична компанія Equinor запустила другу фазу великого родовища в Північному морі «Юхан Свердруп», збільшивши його видобуток. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

«Родовище «Юхан Свердруп» зараз повністю перебуває в експлуатації… На «Юхан Свердруп» припадають великі й важливі постачання енергії, і в поточній ситуації обсяги переважно спрямовано в Європу», — йдеться у повідомленні.

Плато видобутку родовища «Юхан Свердруп» складе 720 тис. барелів на добу, планується збільшити його до 755 тис. б / д. У рамках першої фази видобуток становив 535 тис. б / д.

Зазначається, що родовище може покрити 6-7 % денний попит на нафту в Європі.

Родовище «Юхан Свердруп» розташовано у центральній частині Північного моря, перша фаза проєкту запрацювала 5 жовтня 2019 року. Equinor Energy AS — оператор родовища, компанія володіє часткою 42,6 %; частка 31,6% належить Aker BP, 17,4 % — Petoro AS, частка TotalEnergies EP Norge становить 8,4 %.

Енергетична група Equinor заснована 1972 року, до травня 2018 р. носила назву Statoil. Компанія працює приблизно у 30 країнах. Найбільший акціонер — Норвегія.