2021-01-14

Eni і SNOC почали видобуток на родовищі газу і конденсату в ОАЕ

Італійська Eni і Національна нафтова компанія Шарджі (SNOC) розпочали видобуток на родовищі газу і конденсату Mahani в одному з найбільших еміратів ОАЕ - Шарджі, повідомила Eni.

«Це перший крок в подальшій оцінці родовища газу і конденсату Mahani, про відкриття якого було оголошено в січні 2020 року. Згідно з оцінками, воно містить значні ресурси природного газу і попутного конденсату. Запуск видобутку було здійснено менш ніж через два роки з моменту підписання контракту і менш ніж через рік після оголошення про відкриття», - цитує ПРАЙМ реліз компанії.

Видобуток на родовищі, вважає Eni, буде поступово збільшуватися з введенням додаткових свердловин, які планується пробурити в 2021-2022 роках.

Родовище Mahani було відкрито рік тому в рамках концесійної угоди зі SNOC. Фахівці пробурили свердловину до глибини в 14,6 тис. футів. Eni і SNOC в 2019 році підписали концесійну угоду. Сторони володіють по 50 % в концесії. В якості оператора проекту виступає SNOC.

Eni присутній в Абу-Дабі з 2018 року, має три концесії на розробку і видобуток на шельфі і три концесії на розвідку на шельфі.