2019-08-23

Ефект від програми ГРП на родовищах Укргазвидобування перевищив 4 млрд кубометрів газу

АТ «Укргазвидобування» за період вересень 2016 року – серпень 2019 року отримало понад 4 млрд кубометрів накопиченого видобутку за рахунок виконання 384 операцій з гідравлічного розриву пласта (ГРП).

З початку 2019 року УГВ виконало 94 операції станом на початок серпня. Роботи з ГРП виконували як силами філії УГВ-СЕРВІС, так і сервісних компаній ВО «Белоруснефть» і Tacrom Services S.R.L., які стали переможцями електронних торгів у системі Prozorro.

Нагадаємо, що наприкінці І кварталу 2019 року після проведення робіт з модернізації та доукомплектації Укргазвидобування розпочало виконувати операції з інтенсифікації видобутку власним флотом з ГРП.

Запуск нового флоту дозволив не лише наростити кількість робіт з інтенсифікації видобутку, а й створити нові робочі місця. Фахівці, які розпочали роботу на власному флоті, попередньо пройшли низку навчальних курсів і взяли участь у операціях з ГРП, що виконували зовнішні підрядники, переймаючи тим самим досвід і практичні навички закордонних колег. Оскільки найкращого ефекту досягають під час поєднання теорії та практики, паралельно з виконанням робіт планують проведення додаткових практичних і теоретичних курсів для співробітників філії «УГВ-СЕРВІС» із залученням компаній великої четвірки.