2021-05-06

ДТЕК Нафтогаз завершив буріння нової високодебітної свердловини

Компанія ДТЕК Нафтогаз завершив буріння нової високодебітної свердловини. Про це повідомляється на сайті компанії.

Виявити неосвоєну зону родовища, в межах якої пробурена розвідувальна свердловина, дозволив інноваційний комплекс геологорозвідувальних робіт, що включає як сучасні геологічні дослідження, так і нові технології обробки геофізичної інформації. Результати робіт допомогли деталізувати геологічну та гідродинамічну моделі родовища і підтвердити перспективи подальшого освоєння ділянки.

Свердловина була пробурена за 136 днів, у планований строк. Використання даних 3D геомеханічного моделювання і правильно підібраного бурового розчину дозволило знизити ризики буріння та підвищити якість розкриття продуктивних пластів.

Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров зазначив: «Наша компанія системно впроваджує новітні технології по всьому виробничому ланцюжку – від геологорозвідки і буріння до видобування та підготовки газу. Це дозволяє нам освоювати родовища зі складними гірничо-геологічними умовами і бурити високодебітні свердловини. Так, завдяки застосуванню сучасних технологій, із 2015 року ми додатково видобули 1,5 мільярди кубометрів газу – це внесок ДТЕК Нафтогаз у досягнення енергонезалежності України».