2019-10-28

ДТЕК Нафтогаз сплатив 53 млн грн ренти до місцевих бюджетів Полтавщини за 9 місяців 2019 р.

За 9 місяців 2019 року ДТЕК Нафтогаз сплатив 53 млн грн ренти до бюджетів всіх рівнів Полтавської області.
Так, в обласний, районні, сільські та бюджети об’єднаних територіальних громад, у яких компанія веде видобуток газу, було перераховано:

21,18 млн грн – у Полтавський обласний бюджет
4,86 млн грн – у бюджет Мачухівської ОТГ
3,37 млн грн – у бюджет Савинцівської сільради
5,60 млн грн – у бюджет Ковалівської сільради
6,74 млн грн – у Миргородський районний бюджет
11,20 млн грн – у Шишацький районний бюджет

Місцеві громади використовують ці кошти для реалізації проектів з енергоефективності, підвищення якості медичних та освітніх послуг, інфраструктури. Такі проекти включають встановлення енергоефективних вікон, закупівлю медичного обладнання, ремонт доріг.

Нагадаємо, що Закон № 1793 VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату» діє з 1 січня 2018 року. Законом передбачається 2% від ренти направляти до обласних бюджетів, 2% - до районних і 1% - до бюджетів місцевого самоврядування за місцем знаходження (видобутку) відповідних природних ресурсів. Виняток становлять бюджети міст республіканського і обласного значення та бюджети об'єднаних територіальних громад, які отримають 3%. 95% від ренти надходить до загального фонду державного бюджету.