2020-05-19

ДТЕК Нафтогаз поставив рекорд добового видобутку газу в 5 млн куб. м

ДТЕК Нафтогаз в травні вийшов на рівень добового видобутку природного газу 5 млн куб. м. Такий показник досягнутий вперше в історії компанії і всього приватного газовидобутку України.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Оновити добовий максимум видобутку вдалося за рахунок реалізації стратегічних інфраструктурних проектів та програми глибокого буріння з введенням в експлуатацію нових високодебітних свердловин на Семиренківському і Мачухському родовищах в 2019 році, проведення заходів з інтенсифікації свердловин діючого фонду і впровадження інноваційних технологій.

«Не дивлячись на нестабільну економічну ситуацію в країні і складні умови в газодобувному секторі через рекордно низьку ціну на газ, ми докладаємо всіх зусиль для реалізації стратегії збільшення видобутку природного газу. Поточний показник – результат системного технологічного розвитку компанії і високого професіоналізму кожного без винятку співробітника. Це суттєвий внесок в розвиток газовидобування в Україні в поточних непростих умовах», – зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.

Раніше OilPoint повідомляв, що ДТЕК Нафтогаз видобув 1,66 млрд куб. м природного газу за 2019 рік, що на 0,66% перевищило обсяги видобутку попереднього року і стало новим рекордним показником як для компанії, так і для сектору приватного газовидобутку України. Компанія збільшила видобуток завдяки введенню в експлуатацію нових високодебітних глибоких свердловин, проведенню заходів з інтенсифікації та застосуванню інноваційних технологій.