2015-04-14

ДП «Західукргеологія» хочуть позбавити права видобутку на Тинівському газовому родовищі

ТОВ «Нафтогазрембуд-1" хоче зобов’язати в судовому порядку Державну службу геології та надр України визнати отримання товариством спеціального дозволу на користування надрами Тинівського газового родовища з метою видобування вуглеводнів. 

Відповідна справа розглядається в Окружному адміністративному суді м. Києва. Під час попереднього засідання 31 березня суд не прийняв до уваги та відхилив клопотання ДП «Західукргеології» про витребування документів (колегія судів у складі головуючого судді Кобилянського К.М., та суддів Саніна Б.В., Скочко Т.О.).

7 квітня відбулося чергове слухання справи, під час якого суд відхилив клопотання ДП НАК «Надра Україна» «Західукргеологія» про зупинення провадження по справі до розгляду по суті іншої пов’язаної справи (Ухвалою Львівського окружного адміністративного суду від 03.04.2015р. порушення провадження по справі № 813\1626\15 за позовом ДП НАК «Надра Україна» «Західукргеологія» про визнання противоправним та скасування рішення Львівської облради щодо погодження спецдозволу ТОВ «Нафтогазрембуд-1).

9 квітня відбудеться чергове судове засідання, на якому Окружний суд м. Києва може прийняти рішення не на користь держави.

Оформлення спеціального дозволу на видобування вуглеводнів на ТОВ «Нафтогазрембуд-1» чи будь яке із приватних підприємств, означає крадіжку у держави права на добуток вуглеводнів. Оскільки, тільки маючи спеціальний дозвіл будь яка юридична особа має право на видобуток природних ресурсів в Україні» 

Як повідомлялось раніше, Національна акціонерна компанія "Надра України» у грудні 2014 року та у січні 2015 року успішно виграла досить важливі суди з ТОВ «Голден Деррік» щодо розірвання трьох договорів купівлі-продажу частки у спільній діяльності на Сахалінському родовищі. 

Ця важлива перемога відбулась, безумовно, дякуючи активній підтримці громадськості та засобів масової інформації.