2016-10-26

До уваги кандидатів, які 27 жовтня 2016 р. братимуть участь в установчих зборах для формування складу Громадської ради при Мінприроди

ЗВЕРНЕННЯ ініціативної групи з підготовки установчих зборів до кандидатів до складу громадської ради,
які братимуть участь в установчих зборах 27 жовтня 2016 року

Шановні кандидати, цього року Міністерство екології та природних ресурсів України першим серед центральних органів виконавчої влади відмовилось від кулуарного формування Громадської ради на користь відкритого Інтернет-голосування.

Це стало можливо завдяки рішенню ініціативної групи, яка відповідно до ч.6 п.8  Типового положення про Громадську раду [...], затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. N 996, має право підготовки, зокрема і Порядку проведення установчих зборів Громадської ради.

Згідно з ухваленим Порядком, після обрання на установчих зборах 27 жовтня 2016 року (початок о 10:00) лічильної комісії, голови зборів та секретаря буде оголошена перерва на час проведення протягом 24 годин відкритого рейтингового Інтернет-голосування, на якому право голосу матимуть всі громадяни, що проживають на території України.

Нагадуємо, що згідно з Типовим положенням та Порядком проведення установчих зборів, проголосувати можна лише за кандидатів, які особисто присутні на установчих зборах. Переделегування права участі в установчих зборах не передбачено. Для реєстрації на установчих зборах обов’язкова наявність оригіналу документу, що посвідчує особу.

Ознайомитися із тестовою сторінкою для голосування, яка містить інформацію про всіх кандидатів до нової Громадської ради та умови проведення рейтингового електронного відбору, можна за посиланням: http://menr-test.ed.org.ua/voting/

За правилами голосування проголосувати можна одночасно за декількох кандидатів. Участь у голосуванні безкоштовна і займає не більше 15 хв.

Для уникнення маніпуляцій та  спроб «накрутки» голосів нагадуємо, що згідно Кримінального кодексу України (злочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку) спроби несанкціонованого втручання в систему голосування можуть призвести до наслідків, передбачених розділом XVI ККУ.

Бажаємо успіху в рейтинговому Інтернет-голосуванні та плідної роботи в майбутній Громадській раді при Міністерство екології та природних ресурсів України.