2011-09-01

ДК "Укргазвидобування" і компанія Shell домовились про спільний пошук та видобуток вуглеводнів

Сьогодні, 1 вересня, ДК Укргазвидобування і компанія Shell підписали оновлений договір про спільну діяльність із пошуку та видобутку вуглеводнів у Дніпровсько-Донецькому басейні.

Підписання договору дозволить застосувати в Україні новітні технології пошуку вуглеводнів та залучити до видобутку раніше незадіяні ресурси газу, в тому числі нетрадиційні.

Зокрема, буде використаний передовий досвід одного зі світових лідерів нафтогазової галузі, компанії Shell.

Згідно з умовами договору про спільну діяльність, роботи будуть проводитися на шести ліцензійних ділянках, а саме Шебелинській, Західно-Шебелинській, Павловсько-Светлівскій, Мелехівській, Герсеванівській і Ново-Мечебилівській.

За умови успішного проведення пошуково-розвідувальних робіт і в разі переходу до інтенсивної розробки проекту, загальний обсяг інвестицій Shell за договором може скласти до $ 800 млн.

«Договір з Shell стане одним з перших прикладів успішної співпраці з міжнародною енергетичною компанією в сфері видобутку вуглеводнів в Україну. Його успішна реалізація в перспективі дозволить істотно наростити власний видобуток газу, у тому числі і нетрадиційного, а значить зміцнити енергетичну безпеку держави», – заявив директор ДК Укргазвидобування Юрій Борисов.

Міністерство екології та природних ресурсів України