2018-07-23

DiXi Group приєдналася до розробки моніторингу та оцінки ЕІТІ в Україні

Президент аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко приєдналась до обговорення методології для моніторингу та оцінки Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (ЕІТІ). Захід проводився для членів Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) та Секретаріату ЕІТІ, за підтримки GIZ в Україні. 

Протягом двох днів учасники обговорення аналізували стан імплементації ЕІТІ в Україні, вплив Ініціативи на процеси та рішення у реформі видобувного сектору, та ті сфери, на яких варто сфокусуватись Багатосторонній групі протягом найближчого часу, щоб використання Ініціативи мало найкращий та найбільш ефективний вплив на реформи.

"Дуже потрібно час від часу почути всі сторони - наскільки ЕІТІ справді впливає на їхню діяльність і пріоритети. Такі обговорення дають можливість зосередити діяльність на найбільш важливих для всіх напрямках, визначити пріоритетні напрямки. Сподіваюсь, визначені нами пріоритети ще більше об'єднають зацікавлені сторони навколо Ініціативи та реформи видобутку в Україні", - підкреслила Олена Павленко.   

​Нагадаємо, у грудні 2017 року у рамках БГЗО було прийняте рішення започаткувати моніторинг та оцінку імплементації ЕІТІ, і для цього було створено окрему робочу підгрупу з цього питання.