2020-07-01

Діджиталізація Нафтогазу: нові можливості для росту працівників

Група Нафтогаз впроваджує на підприємствах Групи цілісну інформаційну систему — Talent Management System (TMS, система управління талантами) на базі рішення Cornerstone OnDemand™. Система запроваджується для покращення ефективності управління, розвитку та підтримки корпоративної культури та надання працівникам нових можливостей для професійного та кар’єрного росту.

Запуск TMS — це стратегічна ініціатива в рамках загальної стратегії цифровізації та досягнення готовності до IPO Групи Нафтогаз.

Зокрема, завдання впровадження TMS в Нафтогазі — створити зручне цифрове середовище для керівників і працівників з метою реалізації управлінських процесів та можливостей розвитку співробітників та потенціалу компанії в цілому.

Система включає управління виконанням (постановка та контроль виконання цілей) для кожного співробітника, пошук та адаптацію співробітників, управління навчанням та кар’єрою.

TMS суттєво спрощує взаємодію менеджерів будь-якого рівня та співробітників компанії, оскільки дозволяє керувати встановленням цілей, їхнім взаємозв’язком та відстежувати прогрес досягнення.

Для всіх співробітників в системі буде передбачено доступ до онлайн-курсів підвищення професійного рівня та розвитку компетенцій. Кожен працівник зможе відстежувати етапи власного кар’єрного зростання і проходити навчання для подальшого просування в межах Групи.

На першому етапі TMS охопить до 15 тис. співробітників Групи, на другому — до 30 тис., третій, завершальний етап, охопить решту працівників. Одним з ключових завдань системи є надати платформу для розвитку кожному робітнику, фахівцю, керівнику.

«Менеджмент Групи отримає продуктивні інструменти, що дозволять залучати, мотивувати та заохочувати ефективних співробітників. Водночас працівники отримують прості та зрозумілі інструменти для планування свого кар’єрного розвитку в Групі Нафтогаз. Люди — це найдорожче, що у нас є. Ми хочемо, аби, працюючи в Нафтогазі, вони були успішні та конкурентоздатні, адже їхній персональний успіх — запорука успіху всієї команди Нафтогазу», — підкреслила директор з управління персоналом та соціальної політики Групи Нафтогаз Маргарита Короткова.

«TMS будується на базі хмарного рішення, не потребує капітальних вкладень в IT-інфраструктуру і відносно легко сприймається на підприємстві», — розповіла директор з інформаційних технологій Нафтогазу Марина Квашніна. За її словами, діджіталізація Групи має кілька цілей, наприклад, допомагає виключити паперовий документ, підвищити прозорість бізнес-процесів, достовірність і оперативність даних одночасно з контролем доступом до інформації. А впровадження великих інфраструктурних проектів, таких як TMS, дозволяє спростити і прискорити операційні бізнес-процеси Групи і запропонувати комбіновану модель роботи для співробітників, завдяки якій вони можуть безпечно і продуктивно працювати і в офісі, і дистанційно.

«Стратегія Нафтогазу — закласти професійний розвиток та кар'єрне зростання в основу корпоративної культури. Компанія Cornerstone рада підтримувати «Нафтогаз» у прискоренні його стратегії діджиталізації, забезпечуючи цифрове середовище, яке дає змогу працівникам розвиватися разом з розвитком бізнесу. Такий підхід Нафтогазу означає, що він гнучкий та здатний сприймати нові виклики і можливості, по-справжньому піклуючись про майбутнє», — сказав Вінсент Белліво (Vincent Belliveau) виконавчий директор EMEA, Cornerstone OnDemand.

Постачальником TMS став один із світових лідерів в сегменті TMS — компанія Cornerstone OnDemand. Впровадження проекту та подальшу підтримку системи забезпечує ТОВ «Нафтогаз Цифрові Технології» (НЦТ).

Довідково.

Cornerstone - провідна компанія з розвитку людського потенціалу, яка вірить, що люди можуть досягти всього, коли мають справжні можливості для розвитку та зростання. Cornerstone пропонує організаціям технологію, зміст, досвід та спеціалізовану спрямованість, щоб допомогти їм реалізувати потенціал своїх працівників. Завдяки комплексному підбору персоналу, персоналізованому навчанню, сучасному навчальному контенту, розвитку продуктивності та цілісному управлінню даними про співробітників, рішення Cornerstone для розвитку персоналу використовуються приблизно в 7000 компаніях різного масштабу, охоплюючи понад 75 млн користувачів у понад 180 країнах з понад 50 мовами. Дізнатися більше можна на www.csod.com.