2016-03-21

Держгеонадра занепокоєна нецільовим використанням приміщень Львівського "Будинку книги"

Державна служба геології та надр України, як орган уповноважений управляти корпоративними правами Національної акціонерної компанії «Надра України», занепокоєна нецільовим використанням приміщень у львівському будинку на площі Міцкевича, 8 в центрі міста. Йдеться про «Будинок книги», що належить ДП «Західукргеологія» НАК «Надра України», де прибічники влади Віктора Януковича, замість книгарень незаконно облаштували брендові магазини. Ця ситуація свідчить про те, що в Україні досі працює схема злочинного заволодіння майном. 

Судова «війна» точиться через нецільове використання приміщень першого поверху. Орендар – ТОВ «Львівкнига» – незаконно здало в суборенду приміщення комерційним структурам. Хоча договори про оренду з ними укладали з метою розташування там виключно книгарень.  
«У будинку, що в самому центрі міста, ТОВ «Львівкнига» займає понад 700 кв.м. на першому поверсі. Майже все приміщення незаконно передали в суборенду магазинам елітного одягу, взуття, електротехніки. Договір про оренду підписували для продажу книг, натомість там продають брендовий одяг, який мало кому по кишені, а при тому платять за приміщення державному підприємству копійки!», – пояснює т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

Є підозра, що за цими незаконними схемами стоять люди злочинної влади Януковича, які грабували нашу країну до Революції Гідності. Журналісти вже підіймали цю тему та дізнались, що незаконно здає в суборенду це приміщення похресник Віктора Януковича, син регіонала та екс-міністра аграрної політики – Роман Присяжнюк. Відтак злочинна свита Януковича продовжує розкрадати держмайно. ТОВ «Львівкнига» мало того, що за копійки орендує приміщення, так ще й незаконно заробляє тисячі на суборенді. І це в той час, коли державне підприємство має заборгованості по заробітній платі! 

Зараз намагаються розірвати ці збиткові для держави угоди про суборенду в судах, однак ті стають на сторону орендарів. Тому підприємство змушене звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, аби не допустити продовження діянь людей Януковича.  

Довідка: 
Приміщення у центрі міста Львова за адресою пл. Міцкевича, 8 належать НАК «Надра України». На четвертому та шостому поверхах розташоване дочірнє підприємство НАК «Надра України» – «Західукргеологія», інші – в оренді на пільгових умовах. Відповідний договір оренди з ТзОВ «Львівкнига» був складений ще у 2007 році для книгарень. А у 2014 році орендар уклав договори суборенди нежитлових приміщень без відповідних дозволів НАК «Надра України» та ДП «Західукргеологія». Зазначимо, що згідно умов договору, це приміщення передається в оренду виключно з метою розташування там книгарень для здійснення роздрібної торгівлі друкованими виданнями.