2016-09-01

Держгеонадра відтермінували зупинення дії трьох спецдозволів ПАТ «Укрнафта»

31 серпня  Держгеонадра відтермінували зупинення дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами на Харківцівському, Глинсько-Розбишівському та Рудівсько-Червонозаводському родовищах вуглеводнів в Полтавській області до 20 вересня 2016 року.

Таке рішення було прийняте з огляду на звернення від Полтавської обласної державної адміністрації,  ПАТ з газопостачання та газифікації «Гадячгаз», НАК «Нафтогаз» та  ПАТ «Укрнафта» до Служби та надання ПАТ "Укрнафта" інформації про погашення заборгованості. В повідомленні ПАТ «Укрнафта» йдеться про те, що станом на 30 серпня надрокористувач погасив борг по цим родовищам у розмірі 28,615 млн грн.

Наразі Держгеонадра чекає інформацію від ДФС щодо погашення боргу.

Треба зазначити, що завдяки сталій та наполегливій позиції у захисті державних інтересів, Держгеонадра  досягли результату у приведенні діяльності ПАТ «Укрнафта»  до загальноправових норм щодо сплати податків до державного бюджету України.

Нагадаємо, 23 серпня Держгеонадра видали наказ про зупинення дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами, що належать ПАТ «Укрнафта».  Причиною стала велика заборгованість перед державним бюджетом з рентної плати.

При цьому Держгеонадра призупинили дію трьох дозволів лише після неодноразових спроб вирішити ситуацію шляхом переговорів з ПАТ «Укрнафта».