2016-09-07

Держгеонадра та Київська облрада підписали меморандум про співпрацю

6 вересня, на сесії Київської обласної ради Державна служба геології та надр України підписала меморандум про співпрацю з Київщиною. Сторони домовились про оперативний обмін інформацією, про надання консультацій та сприяння у питаннях раціонального використання надр в Київській області. Відповідний проект документу розроблявся понад два місяці.

Державна служба геології та надр виступила ініціатором підписання меморандуму про співробітництво. До переліку питань, які увійшли в редакцію меморандуму – оперативний обмін інформацією з обох сторін, надання Службою даних щодо професійної історії потенційних надрокористувачів, надання інформації щодо кількості спецдозволів у Київській області тощо.

«Підписанню меморандуму передував двосторонній аналіз ситуації. Як відомо, найактуальнішою проблемою в Київській області є незаконний видобуток піску. Задля оперативного реагування на незаконний видобуток піску та інших копалин обласними громадами, Держгеонадра готові надати необхідну інформацію щодо кількості спецдозволів та назв підприємств, які законно використовують надра», – коментує договір про співпрацю керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

Голова Київської обласної ради Ганна Старикова впевнена, що таке рішення налагодить взаємодію та забезпечить ефективну координацію діяльності. «Сьогодні це утвердження готовності Держгеонадр працювати публічно й надавати всю інформацію як депутатському корпусу, так і мешканцям щодо тих чи інших дозволів на розробку та виділення надр у Київській області», – зазначила Ганна Старикова

До слова, депутати обласної ради запропонували Службі провести для депутатського корпусу майстер-клас щодо правових основ геологічної сфери. 

Нагадаємо, це вже другий подібний меморандум. Перший Держгеонадра підписали у липні з керівництвом Львівщини. «Діалог з обласними радами вкрай важливий не лише для геологічної галузі, а для країни в цілому. Я радий, що нас почули і в переліку обласних громад, які долучилися до плідної співпраці та готові брати на себе відповідальність за розвиток регіону тепер і Київщина», – підсумував Микола Бояркін.