2017-01-13

Держгеонадра та Держекоінспекція об’єднають зусилля задля вирішення екологічних проблем

Державна служба геології та надр України та Державна екологічна інспекція України об’єднають зусилля задля вирішення проблем в екологічній сфері та природокористуванні. Про це домовились під час круглого столу щодо поглиблення взаємодії та її узгодження в рамках законодавчих нововведень та комплексних перевірок двох центральних органів виконавчої влади. Сторони обговорили доцільність електронного обміну інформацією між двома відомствами та домовились про перші спільні дії у 2017 році.

Одним із ключових питань круглого столу стала проблематика при комплексних перевірках. У рамках цього питання Держгеонадра та Держекоінспекція обговорили доцільність електронного обміну інформацією задля оперативності та домовились про перші спільні дії.

«Важливість цієї зустрічі продиктована відмінністю в матеріальному, технічному, фінансовому та людському ресурсі наших органів. Простий приклад, в Держгеонадрах законом передбачено шість спеціалістів для перевірки шести областей, а у наших колег – 180. Тому поглиблення взаємодії з Держекоінспекцією є нагальним питанням», – каже т.в.о. голови Держгеонадр Микола Бояркін.

Також серед учасників круглого столу були члени Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. З ними обговорили питання узагальнення практики застосування законодавства з питань, що належить до компетенції Держгеонадр і Держекоінспекції.

Зазначимо, круглий стіл провели в рамках загальної тенденції налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, ДФС та іншими відомствами з метою виконання функцій Держгеонадр в сфері надрокористування.