2017-10-05

Держгеонадра створить оперативну систему розгляду скарг з офісом бізнес-омбудсмена

Держгеонадра та Рада бізнес-омбудсмена домовились про співробітництво та опрацювання скарг від суб'єктів господарювання-надрокористувачів.

Керівник Держгеонадр Олег Кирилюк провів зустріч з заступником бізнес-омбудсмена пані Тетяною  Короткою.

Під час зустрічі були обговорені ряд реформ які проводитимуться в Держгеонадрах задля покращення клімату співпраці з надрокористувачами, а саме проводиться системна та комплексна робота з вдосконалення базових актів законодавства у сфері вивчення, дослідження, розвідки та використання надр України.

Голова відомства відзначив, що плідний розвиток діалогу державного органу та підприємців ефективно сприятиме активізації двосторонньої співпраці у сфері надрокористування.

- Задля підтримання української антикорупційної ініціативи, співпраця з Радою бізнес-омбудсмена стане для Держгеонадр, як  держструктури, хорошим кроком щодо відкритості до надрокористувачів - підкреслив т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк.

Обидві сторони домовились про співробітництво та опрацювання скарг від суб'єктів господарювання-надрокористувачів, отриманих Радою, з боку Держгеонадр.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр. 

Основними завданнями Держгеонадр є:
1) реалізація державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр;
2) внесення на розгляд Міністра екології та природних ресурсів пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.