2016-11-15

Держгеонадра провела семінар для Національної поліції України

Державна служба геології та надр України провела семінар для Національної поліції України. Мета – налагодження взаємодії із представниками правоохоронної структури, а також консультація щодо законодавчого підґрунтя діяльності Держгеонадр, зокрема Департаменту державного геологічного контролю. Нагадаємо, вперше семінар з законодавчого підґрунтя діяльності Держгеонадр співробітники Служби провели в Національній академії прокуратури України. Наступний семінар заплановано для співробітників НАБУ.

Департамент державного геологічного контролю Держгеонадр провів семінар для слідчих Національної поліції України. На заході йшлося про основні засади діяльності Держгеонадр, організаційну структуру тощо. Ключовою темою обговорення стали відкриті інформаційні ресурси у сфері геологічного вивчення та використання надр, а також законність видобутку корисних копалин в межах ст. 240 КК України.

«Ми ініціювали цей семінар задля вдосконалення співпраці наших структур. Ще два роки тому інформація про надрокористувачів, номери спецдозволів, координати тощо була закритою. Сьогодні Служба виступає за максимальну прозорість та оприлюднює інформацію на сайтах Держгеонадр та ДНВП «Геоінформ України». Якщо раніше відповідь на свій запит слідчий міг чекати до двох місяців, то зараз цю інформацію можна отримати онлайн», – кажуть у Держгеонадрах.

Зазначимо, співробітники Національної поліції останнім часом  частіше звертаються з питань діяльності  до Державної служби геології та надр. «Семінар має велике значення для подальшої практичної діяльності під час розслідувань кримінальних впроваджень. Тому каскадний тренінг щодо специфіки такої вузької галузі як геології для нас дуже необхідний», - зазначили представники головного слідчого управління  Національної поліції.

Нагадаємо, семінар щодо законодавчого підґрунтя діяльності Держгеонадр, питань використання геологічних інтерактивних карт тощо, співробітники Служби проводять вдруге. Перший семінар відбувся в Національній академії прокуратури України для працівників регіонального рівня. Наступний семінар Державна служба геології та надр планує провести для співробітників НАБУ.