2016-12-01

Держгеонадра отримали підтримку від канадських експертів щодо реформування геологічної галузі України

Керівництво Державної служби геології та надр України провело чергову офіційну зустріч з представниками канадської державної структури Alberta Energy Regulator та геологічної служби Канади.

Мета – розвиток двосторонніх відносин та обмін досвідом щодо збору, систематизації та використання геологічної інформації. Зустріч представників державних структур двох країн була підсумковою перед підписанням меморандуму про співпрацю. Підписання документу заплановано на початок наступного року. Канадська сторона презентувала передову практику щодо роботи з геологічною інформацією, яку розробили та впровадили в життя їхні вітчизняні експерти.

«Презентація передового досвіду Канади в черговий раз доводить, що ми рухаємось в правильному напрямі. Відкритість, доступність та інтерактивність геологічної інформації – це той шлях, який понад рік тому обрала Україна. Заручившись експертною підтримкою іноземних колег, наша Служба зможе швидше реалізувати наступний етап реформування галузі, – каже керівник Державної служби геології та надр України Микола Бояркін. – Також співпраця з лідерами геологічного світу сприятиме покращенню інвестиційного клімату нашої держави. А це невід’ємна складова для реалізації урядової програми «Україна-2020».

На зустрічі з керівництвом Держгеонадр канадську державну структуру Alberta Energy Regulator представляв Пол Ференсович, а геологічну службу Канади – Келсі Маккормак. Це була остання зустріч керівництва Держгеонадр з канадськими експертами перед підписанням меморандуму про співпрацю. Захід, на якому підпишуть меморандум, відбудеться наприкінці січня 2017 року.