2017-08-30

Держгеонадра готуються до другого у цьому році аукціону

Державна служба геології та надр України проводить підготовку до другого аукціону з продажу спецдозволів на користування надрами в 2017 році, - про це йдеться у повідомленні Прес-служби Державної служби геології та надр України. Це будуть вже другі торги за новими правилами. На аукціон висталено 10 ділянок. Надрокористувачі можуть подати заявки на торги до 13 листопада 2017 року. Сам же аукціон заплановано на 21 грудня поточного року. 

«Підготовка до другого аукціону за новими правилами стартувала на наприкінці серпня. У потенційних надрокористувачів є 75 днів на подачу та підготовку документів. Останню заявку ми приймемо 13 листопада. Як показала практика введених нами правил, подовження терміну позитивно вплинуло на рівень підготовки документації заявниками. А це означає, що в аукціоні зможе взяти участь більша кількість учасників» - заявляє керівник Держгеонадр Олег Кирилюк.

«Для другого аукціону Держгеонадра підготувала 10 лотів, половина з яких – підземні води, інші – це пісковики, вапняки, глини та суглинки. Усі ці ділянки потребують геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою. Нам дуже важливо, щоб аукціони пройшли успішно задля розширення мінерально-сировинної бази країни», - зазначив начальник управління з надрокористування та міжнародного співробітництва Ігор Тимошенко. 

Перелік ділянок, підготовлених Держгеонадрами до другого  аукціону:

  1. Східна ділянка Рекечинського родовища
  2. Порогівське родовище
  3. Липовецька ділянка (прояв) (свердловина № 1)
  4. Кийданцівська ділянка
  5. Ділянка Буданівська-2
  6. Ділянка «Урочище Верховина» (свердловина № 1) Старицького водозабору
  7. Ділянка «Дібровська» (урочище «Западня»)
  8. Ділянка Скадовська (свердловина № 16-163) Скадовського родовища
  9. Північна ділянка Новосілківського родовища
  10. Королівська ділянка (свердловина № 11420)

Контактна інформація: 03057, м. Київ вул. Ежена Потьє, 16
Прес-служба (067) 461 61 92
Електронна адреса: [email protected]