2017-12-28

Держегеонадра продовжують тісну співпрацю з Радою бізнес-омбудсмена

У Держгеонадрах пройшла чергова зустріч Олега Кирилюка тимчасово виконуючого обов’язки Голови Служби з інспекторами Ради бізнес-омбудсмена Оленою Куцай та Володимиром Куценко. 

Під час зустрічі сторони розглядали та обговорювали скарги, які надійшли від надрокористувачів до Ради омбудсмена. Голова відомства відзначив, що така активізація двосторонньої співпраці у сфері надрокористування позитивно вплине на покращення бізнес-клімату в галузі.

- Опрацювавши конкретні справи, оцінивши ситуацію та вислухавши аргументи один одного дійшли висновку, що завдяки тісним комунікаціям Держгеонадр з Радою бізнес-омбудсмена, вже в найближчий час можна буде відчути покращення бізнес-клімату у сфері надрокористування, адже фахівці відомства застосовують в межах чинного законодавства всі інструменти для вирішення питань в найкоротший термін, задля досягнення спільної мети - покращити ситуацію у геологічній галузі, – наголосив Олег Кирилюк під час зустрічі з інспекторами Ради. 

Держгеонадра, як  центральний орган виконавчої влади, відкритий до конструктивного діалогу з будь-якими представниками різних організацій. Заради прозорості та відкритості на сьогодні Служба співпрацює з рядом організацій, такими як: Асоціація газовидобувних компаній, ІПВГ, Американською торговельною палатою в Україні, DiXi Group, Радою бізнес-омбудсмена та з іншими. 

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр. 

Основними завданнями Держгеонадр є:
1) реалізація державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр;
2) внесення на розгляд Міністра екології та природних ресурсів пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.