2019-01-25

Дебіт свердловини, поверненої після розірвання договору про СД з ТОВ «Карпатигаз», збільшено майже у 15 разів

АТ «Укргазвидобування» активно нарощує видобуток блакитного палива на свердловинах, повернених після розірвання Стокгольмським арбітражем договору про спільну діяльність (СД) з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB.

Зокрема, після проведення операцій з інтенсифікації видобутку було збільшено добовий дебіт однієї зі свердловин Східно-Полтавського газоконденсатного родовища з 10 тис. м3 до 144 тис. м3.

Загалом після повернення виробничих потужностей від ТОВ «Карпатигаз» до кінця 2019 року планують додатково збільшити обсяг реалізації газу для населення на понад 300 млн м3 завдяки проведенню робіт з інтенсифікації видобутку.

Нагадаємо, що з 2015 року УГВ послідовно здійснює курс щодо розірвання договорів про СД, які систематично порушували оператори таких договорів та позбавляли компанію можливості користуватися власними свердловинами.

Договір про СД з ТОВ «Карпатигаз» та Misen Enterprises AB, який розірвано Стокгольмським арбітражем, повернув УГВ можливість повноцінно користуватися найбільшою кількістю власних свердловин з-поміж усіх договорів про СД.