2018-10-05

Burisma збільшує темпи і обсяги геологічної розвідки в Харківській області

У результаті проведення розвідувально-бурових робіт на Журавлиній площі Деркачівсько-Войтенівської ділянки в Харківській області Burisma Group відкрила продуктивний горизонт С-4, з яким раніше не працювали в межах цієї ділянки.

«Використання нових технологій дозволило нам більш ретельно підійти до оцінки потенціалу ділянки. Сьогодні доведено газонасиченість відкладень верхньосурпухівського горизонту C-4. Результати проведених випробувань дозволяють говорити про початковий дебіт газу обсягом 120 тис. кубометрів і конденсату – 60 кубометрів на добу. Ми провели маcштабні сейсморозвідувальні 3D роботи на частині Деркачівсько-Войтенівської ділянки і почали інтерпретацію отриманих даних для детального вивчення газоносності Журавлини й отримання нових точок буріння», – зазначає CEO Burisma Group Тарас Бурдейний.

За 6 місяців 2018 року Burisma Group провела сейсморозвідувальні 3D роботи на площі 176 кв. кілометрів, уклавши договори з кількома іноземними компаніями на перехресне дослідження та інтерпретацію даних. До кінця року планується розпочати сейсмічні роботи на площах понад 400 кв. кілометрів.

Вже у вересні, за словами Тараса Бурдейного, компанія вивела сейсморозвідувальну техніку на польові роботи в межах Рокитнянського родовища і почала додаткове дослідження Огульцівського родовища, де експлуатується раніше пробурена пошукова свердловина.

«Після проведення робіт та інтерпретації даних сейсморозвідки, ми продовжимо буріння пошуково-розвідувальних свердловин, щоб підтвердити і прийняти позитивне інвестиційне рішення про збільшення видобутку газу», – додає Тарас Бурдейний.

Усі польові роботи здійснюються за допомогою американського сейсморозвідувального обладнання – систем Scorpion, ARAM і RSR.