2018-02-21

Burisma виявила нові додаткові запаси газу на Водянівській площі

Завершені польові роботи на Водянівській площі дозволили виявити в її межах нові нафтогазоперспективні об`єкти. Це допомогло компанії збільшити обсяг підтверджених запасів і розширити можливості родовища з видобутку вуглеводнів. За словами Генерального директора Burisma Group Тараса Бурдейного, ці запаси виявлені після проведення циклу геолого-розвідувальних робіт.

«У цьому році ми продовжимо буріння пошуково-оціночних свердловин на Водянівській площі, щоб підтвердити і прийняти позитивне інвестиційне рішення щодо реалізації промислового видобутку газу», – говорить Тарас Бурдейний. Усі польові роботи на площі здійснювалися за допомогою американського сейсморозвідувального обладнання ARAM і спільно з фахівцями компанії Dawson Geophysical. Наразі триває обробка та інтерпретація даних сейсморозвідки.

За словами Генерального директора Burisma Group, у результаті польових робіт отримано якісний матеріал, який дозволив геологам Групи уточнити в 2017 році геологічну будову Водянівської площі і виявити нові вуглеводневі запаси. «Відпрацьовані технології на Водянівській площі найближчим часом будуть використані на Деркачівсько-Войтенівській і Клубанівсько-Зубрьонківській ділянках. При цьому загальна площа робіт складатиме 320 квадратних кілометрів», – додає Тарас Бурдейний.

У цілому, згідно інвестиційної стратегії Burisma Group, протягом наступних двох років з 2D сейсміки у Групі заплановано дослідження понад 500 погонних кілометрів, а з 3D сейсміки –  більше ніж 1500 квадратних кілометрів. У січні Група вже розпочала дослідження на чотирьох родовищах.

«На сьогоднішній день Burisma є найбільшою в Україні групою компаній за запасами природного газу. Досягти такого результату допомогла ефективна політика в області поповнення вуглеводневих резервів. Причому найефективнішим засобом приросту запасів залишається геологорозвідка. У 2018 року ми продовжимо працювати над оптимізацією обсягів і зростанням ефективності геологорозвідувальних робіт, щоб гарантувати стабільне зростання видобутку в середньостроковій і довгостроковій перспективах», – переконаний Тарас Бурдейний.