2020-07-08

Burisma Group ввела в експлуатацію нову свердловину на Карайкозівському родовищі

Міжнародна група Burisma 19 червня завершила бурові роботи нової пошукової свердловини №36 на Карайкозівському родовищі (Харківська область) і почала її промислове використання.

Глибина свердловини становить 5600 м. Свердловина пробурена за допомогою бурового верстата Уралмаш 3Д.

Стартовий дебіт нової свердловини склав на добу понад 250 тис. кубометрів газу і 145 т конденсату. Добовий видобуток свердловини виявився вищим, ніж очікувалося.

Менше, ніж за 24 години після вводу в експлуатацію нової свердловини, добутий і підготовлений відповідно до державних стандартів газ Burisma Group поставила до газотранспортної системи України.

«Сучасні технології та унікальні рішення, використані під час будівництва та випробування свердловини №36 дозволили нам отримати високий приплив вуглеводнів. Після додаткових досліджень, сподіваюсь, зможемо розпочати буріння нових свердловин у цьому блоці та, відповідно, приростити видобувні запаси Групи, що сприятиме посиленню енергонезалежності України», — прокоментував Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

За його словами, у Групі очікують позитивних змін цінової кон’юнктури на світовому ринку енергоносіїв, що дозволить підвищити рентабельність газодобувних робіт, а отже — більше інвестувати у пошук та будівництво нових свердловин в Україні. Це сприятиме здійсненню Україною подальших кроків у напрямі набуття максимально можливої енергонезалежності та енергобезпеки.