2019-08-28

Burisma Group розпочала буріння першої надглибокої свердловини на Кубашівській площі

Міжнародна енергетична група Burisma в липні заклала першу свердловину на Кубашівській площі в Харківській області. За словами члена Ради директорів Burisma Group Каріни Злочевської, пошукова свердловина проектною глибиною 6250 м, буде першою з чотирьох запланованих свердловин на цій ділянці.

«Ми вже пробурили 1900 м і до кінця поточного року досягнемо цільового горизонту. Якщо свердловина покаже позитивний результат, будуть закладені ще мінімум дві свердловини. Наразі йдуть підготовчі роботи й облаштування майданчиків з метою швидкого переходу до планового буріння. Ще одна пошукова свердловина планується в іншому блоці спеціального дозволу», – додала Каріна Злочевська.

Буріння всіх свердловин буде проводитися безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача. Цей метод буріння відповідає кращим міжнародним екологічним стандартам. За словами Каріни Злочевської, незважаючи на несприятливу цінову кон’юнктуру на енергетичному газовому ринку, компанія не планує переглядати свою інвестиційну програму.

«Ми прийняли рішення додатково проаналізувати сейсмічні дані, щоб максимально ефективно використовувати наявні ресурси. Глобальне зниження вартості енергоносіїв не вплине на нашу інвестиційну програму і плани щодо кількості буріння нових свердловин. Це частина загальної стратегії Burisma Group, спрямованої на зміцнення енергонезалежності і енергобезпеки України: вивчати й розробляти нові ділянки, що дозволять збільшити внутрішній видобуток природного газу, конденсату та нафти», – зазначила Каріна Злочевська.