2019-10-07

Burisma Group розпочала буріння чергової свердловини на Деркачівсько-Войтенівській площі

Burisma Group розпочала розвідувальні роботи: ведеться буріння однієї з багатьох перспективних структур в межах Деркачівсько-Войтенівського спеціального дозволу. На підставі отриманих результатів сейсморозвідувальних 3D робіт Група заклала свердловину №3 проектною глибиною 4800 м, яку планує пробурити протягом трьох місяців.

«Це не найглибша свердловина в портфелі Групи, але в разі успіху вона дозволить сформувати стратегічно важливий обсяг розвіданих і підтверджених запасів природного газу, що у свою чергу дозволить наростити видобуток вуглеводнів в майбутньому», – повідомила директор Ради директорів Burisma Group Карина Злочевська.

У компанії вже повідомляли, що під час проведення розвідувальних бурових робіт на Журавлиній структурі Деркачівсько-Войтенівської ділянки, був відкритий продуктивний горизонт С-4, з яким раніше не працювали в межах цієї ділянки.

«Використання нових технологій дозволило нам більш ретельно підійти до оцінки потенціалу цієї ділянки. Сьогодні доведена газоносність відкладень верхньосурпухівського горизонту C-4. Результати проведених випробувань дозволяють говорити про початковий дебіт газу обсягом 120 тис. кубометрів і конденсату – 60 кубометрів на добу. Ми провели масштабні сейсморозвідувальні роботи за методикою 3D зйомки на частині Деркачівсько-Войтенівської площі, а також провели інтерпретацію отриманих даних для удосконалення геологічної моделі Журавлиної структури і визначення нових перспективних структур», – зазначає Карина Злочевська.