2017-10-26

Burisma Group продовжує модернізацію УКПГ

Найбільша незалежна газовидобувна компанія України Burisma Group продовжує модернізацію своїх установок комплексної підготовки газу (УКПГ) на Водянівському і Карайкозівському родовищах та на Пегедівській площі. Загальний бюджет запланований на модернізацію трьох УКПГ складає більше ніж 150 млн грн.

«Ми запланували втричі збільшити резервуарний парк на Водянівському родовищі –  з 300 до 1000 кубічних метрів. Вже закладені шлейфи на свердловини №4, №5 та №6. На сьогодні проводяться роботи з монтажу потужностей і компресора. Після завершення робіт з 3D сейсміки очікуємо отримати додаткові точки для буріння», – зазначив головний виконавчий директор з українських операцій Burisma Group Тарас Бурдейний.

Реконструкція УКПГ вже була розпочата на Карайкозівському родовищі, що дозволить майже в 5,5 разів збільшити проектну потужність родовища з видобутку газу і газового конденсату (пропускної здатності газу) – з 300 тис. кубометрів до 1,5 млн кубометрів на добу. Очікується, що модернізований комплекс досягне проектної потужністі наприкінці 2017 – початку 2018 року. На цьому родовищі також планується запустити безвідхідну технологію видобутку попутного і природного газу шляхом повної герметизації системи збору та ліквідацію викидів в атмосферу. Також завершено збільшення резервуарного парку до 1,0 тис. кубічних метрів.

Черговий проект розширення газових потужностей здійснюється в рамках річної Програми Групи – «Стратегія мільярдів» і передбачає капітальні інвестиції в розмірі 3 млрд гривень. УКПГ є комплексом технологічного обладнання та допоміжних систем, що забезпечують збір та підготовку природного газу і газового конденсату до здачі в магістральну транспортну систему.