2019-03-07

Burisma Group – лідер зі сплати ренти серед приватних газовидобувних компаній за підсумками 2018 року

Міжнародна енергетична група Burisma визнана лідером серед приватних газовидобувних компаній України, які за підсумками 2018 року перерахували до бюджетів усіх рівнів найбільший обсяг рентних платежів за користування надрами. Згідно з даними Державної фіскальної служби України та журналу «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах», Burisma Group посіла перше місце серед незалежних газовидобувних компаній за обсягами сплаченої ренти – 2,25 млрд грн. Частка Burisma Group в сумі сплаченої ренти серед приватних компаній склала 16,10%. Всього в Україні (з урахуванням державних компаній) на Burisma Group припадає 5,24% рентних платежів.

«В нашій діяльності ця складова дуже важлива, оскільки це частина стратегії  корпоративно-соціальної відповідальності Групи. Рента — це можливість територіальним громадам не лише брати участь в реалізації стратегії формування енергонезалежності країни, а й отримати реальні гроші на розвиток населених пунктів, де ведуться роботи з видобутку природного газу»,  –  стверджує Тарас Бурдейний, CEOBurisma Group.

За підсумками 2018 року Burisma Group сплатила до бюджетів усіх рівнів 4,25 млрд грн податкових платежів, що склало 5,76% від усіх відрахувань компаній, що видобувають природний газ, нафту та конденсат, або 27% серед приватних компаній нафтогазового сектора країни. Обсяги видобутку газу компаніями Burisma Group у 2018-му зросли в порівнянні з попереднім роком на 3%, а нафти й газового конденсату на 63%.