2020-03-03

Burisma Group є лідером за обсягом геофізичних робіт в Україні

Зокрема, лише у 2019 році Burisma Group провела сейсмічні роботи у форматі 3D на площі понад 500 кв. км, уклавши договори з іноземними та вітчизняними компаніями на перехресне дослідження та інтерпретацію отриманих даних.

За результатами проведених робіт  у Харківській області закартовано перспективну з точки зору пошуків покладів вуглеводнів Східноракитнянську структуру Ракитнянського газоконденсатного родовища, а також ряд перспективних покладів у межах Деркачівсько-Войтенківської та Клубанівсько-Зубренківської площах.

На одній з таких площ, а саме на Деркачівській, вже пробурено пошукову свердловину та відкрито нове родовище.

«Група Burisma є лідером за обсягом геофізичних робіт в Україні. Ми багато інвестуємо у вивчення нових площ, дослідження та розробку родовищ. Це дозволяє збільшити видобуток газу та конденсату у середньостроковій та довгостроковій перспективі», – зазначає Тарас Бурдейний, CEO Burisma Group.

Також, за його словами, Burisma Group постійно проводить додаткову розвідку наявних родовищ.

Наприклад, раніше вже були проведені сейсмічні роботи у форматі 3D на Карайкозівському родовищі (Харківська область), результати яких враховані під час буріння Групою п’яти нових свердловин, кожна з яких виявился продуктивною.

«Але ми розуміємо, що наявні результати сейсмічних досліджень цього родовища наразі не дозволяють у повній мірі розкрити його потенціал з огляду на складні геологічні умови. Тому вже навесні Група інвестуватиме у проведення додаткових сейсмічних досліджень на Карайкозівському НГКР, що дозволить удосконалити процес буріння та приростити видобувні запаси», – розповідає Тарас Бурдейний.

Всього ж у 2020 році Burisma Group планує провести сейсмічні роботи, інвестиції у які становитимуть понад 600 млн грн.