2022-04-29

Booysendal використали технологію RopeCon

Південноафриканська гірничодобувна компанія Booysendal Platinum знову використала технологію, розроблену виробником канатних доріг Doppelmayr, для розширення проєкту на своїй ділянці в Booysendal.

Система RopeCon використовується з кінця 2018 року. У грудні 2021 року було отримано другу установку. 

Цей другий елемент RopeCon обслуговує іншу область видобутку, розташовану в північній частині ділянки. Він транспортує близько 400 т / год матеріалу на відстань 2,8 км з перепадом висот - 160 м.

Booysendal North RopeCon вивантажує матеріал у той самий бункер, з якого матеріал завантажується в систему Booysendal South, що робить його ланкою в безперервній транспортній лінії. 

Технологічна система RopeCon пропонує переваги канатної дороги та поєднує їх із властивостями стрічкового конвеєра, каже Доппельмайр.

Зазначається, що завдяки використанню системи RopeCon, необхідність у використанні вантажівок для транспортування матеріалу повністю зникає. Зважаючи на складну з топографічної точки зору місцевість та круті дороги, це є неабиякою перевагою, яка, зокрема, сприятиме зниженню витрат на утримання доріг. .

Директор компанії Booysendal заявив, що одним із критеріїв вибору транспортної системи було мінімізування впливу шахти на навколишнє середовище. RopeCon майже не займає земельний простір та не заважає пересуватися місцевій фауні.