2016-07-26

Аукціон з продажу спецдозволу на користування надрами Олександрівської ділянки визнано не дійсним

Як  повідомила прес-служба Держгеонадр, 26 липня, на засіданні комітету з продажу спеціальних дозволів на користування надрами аукціон щодо Олександрівської ділянки від 22 березня поточного року було визнано таким, що не відбувся. Йдеться про ділянку пиляльних вапняків, що знаходиться в Іванівському районі Одеської області. Причина – переможець аукціону не сплатив вартість лоту.

Спецдозвіл на користування цією ділянкою передбачав геологічне вивчення з ДПР (дослідно -  промисловою розробкою). Початкова ціна цього лоту становила 40,7 тис. грн, а у результаті аукціону – 312,56 тис. грн. Аукціон виграло ТОВ «НГВ КРОН».

«Це підприємство не виконало умов згідно чинного законодавства. Після перемоги на аукціоні підприємство-переможець в 30 денний термін  повинно внести фінансову різницю між кінцевою ціною за лот та раніше сплаченими 20%, які вносяться кожним претендентом. Тому сьогодні, на засіданні комітету було прийнято рішення визнати  аукціон щодо Олександрівської ділянки таким, що не відбувся. Згодом вона буде повторно виставлятися на аукціон» - пояснив голова аукціонного комітету з продажу спеціальних дозволів на користування надрами Дмитро Абрамович.

Зазначимо, аукціон з продажу 22.03.16 лоту №2 визнано таким, що не відбувся згідно з абзацом 7 пункту 5 Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабміну від 30.05.2011 №594.