2018-11-15

Анонс: 21 листопада відбудеться круглий стіл «Стандарти Ініціативи прозорості видобувних галузей»

21 листопада в місті Кривий Ріг відбудеться круглий стіл «Стандарти Ініціативи прозорості видобувних галузей та презентація третього звіту ІПВГ», у якому візьмуть участь представники видобувних регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей.

Захід організовує Полтавська філія Суспільної служби України в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір».

До участі у заході запрошуються представники органів влади та місцевого самоврядування, депутати та громадські активісти з видобувних регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, працівники видобувних компаній та ЗМІ.

Для того, щоб взяти участь у заході необхідно до 18:00 20 листопада заповнити коротку онлайн-форму за посиланням. https://goo.gl/forms/wE0pazbW8XOGHZR73

Метою круглого столу є налагодження конструктивного діалогу між представниками органів державної влади, місцевого самоврядування, видобувними компаніями та громадськістю, а також обговорення нагальних питань щодо розвитку видобувного сектору та видобувних регіонів, таких як:

– нові стандарти прозорості та підзвітності видобувних компаній у контексті прийняття Закону України «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях»
– сучасний стан впровадження ІПВГ в Україні, презентація Третього національного звіту ІПВГ.
– екологічні проблеми при видобуванні корисних копалин, рекультивація земель.
– децентралізація ренти за користування надрами для видобутку нафти, газу та конденсату: досвід Полтавщини, здобутки та результати для місцевих громад.

Точне місце проведення заходу буде додатково повідомлено.

Місце проведення: м. Кривий Ріг
Початок реєстрації учасників: 09:00
Контактна особа: Ганна Кіященко
Тел.:+380504109958
[email protected]

Проект «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» реалізується ГО «Полтавська філія Суспільної служби України» спільно з партнерськими організаціями за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.