2014-07-23

Анонс: 19 вересня 2014 року відбудуться установчі збори Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України

Громадська рада при Міністерстві екології та природних ресурсів України, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та Положенням про Громадську раду при Міністерстві екології та природних ресурсів України, схваленого на засіданні Громадської ради при Міністерстві екології та природних України (протокол № 1 від 16 жовтня 2012 року), для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю Мінприроди України, налагодження ефективної взаємодії Міністерства з представниками інститутів громадянського суспільства, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної екологічної політики розпочинає роботу із формування нового складу Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Установчі збори Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України відбудуться 19 вересня 2014 року в приміщенні актової зали Міністерства за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35. Початок зборів о 1500, початок реєстрації о 1400 (при собі мати документ, що засвідчує особу або лист від інституту громадянського суспільства, що надає повноваження на участь в установчих зборах).

Запрошуємо представників громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до чинного законодавства України, для подачі заявок для участі в установчих зборах з формування Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи необхідно подати заяву у довільній формі, що підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства та засвідчена печаткою (у разі її наявності).

Заява повинна містити низку обов’язкових реквізитів, зокрема:

• повне найменування інституту громадянського суспільства (відповідно до реєстраційних документів);

• найменування ініціативної групи – отримувача заяви;

• прізвище, ім’я, по батькові та посаду особи, уповноваженої представляти інститут громадянського суспільства на установчих зборах;

• контактні дані інституту громадянського суспільства;

Форма довідки щодо згоди особи, яку делегує інститут громадянського суспільства для роботи у Громадській раді, на оприлюднення і обробку її персональних даних

• дату складання заяви;

• підпис особи, яка має право на вчинення дій від імені інституту громадянського суспільства;

• згоду інституту громадянського суспільства на оприлюднення поданої інформації.

До заяви необхідно додати, належним чином засвідчені, документи, які передбачені Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у м. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996, в тому числі:
рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в Установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
біографічну довідку делегованого представника інституту громадянського суспільства;
копії всіх документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
інформацію про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.

Звертаємо Вашу увагу на те, що до заяви необхідно додати довідку щодо згоди особи, яку делегує інститут громадянського суспільства для роботи у Громадській раді, на оприлюднення і обробку її персональних даних, зазначених у біографічній довідці та документах, що подаються ініціативній групі (форма довідки додається).

Документи необхідно надсилати на адресу Мінприроди України: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, кім. 101 (приймальня громадян). Або ж передавати безпосередньо відповідальній особі Міністерства у приймальні громадян (пн.-чт.: з 900 до 1800, пт.: з 900 до 1645) у термін до 8 вересня 2014 року.

В обов’язковому порядку електронні копії вказаних документів надсилати на адресу електронної поштової скриньки: [email protected].

Склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України (затверджений протокольним рішенням від 13 червня 2014 року № 15):
Гайдай Андрій Миколайович, Всеукраїнська громадська правоекологозахисна організація «Зелений Тризуб».
Козловська Марина Віталіївна, Громадське об’єднання «Поступ».
Костюшко Олег Петрович, Асоціація «Український екологічний альянс».
Мазур Ганна Михайлівна, Всеукраїнська громадська організація «Чиста Хвиля».
Неліпа Андрій Володимирович, Всеукраїнське громадське об'єднання «Громада Рибалок України».
Сіренко Ігор Павлович, Національний екологічний центр України.
Чорний Валерій Іванович, Благодійний фонд «Древляни»
Яреськовська Інна Іванівна, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України».

Склад Громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі Громадської ради та були внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад Громадської ради буде визначено установчими зборами на строк у два роки.

До складу Громадської ради може бути обрано не більш ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Членство в Громадській раді є індивідуальним.

Представники суб’єктів громадянського суспільства, які не дотримались встановлених вимог щодо подання документів до участі в установчих зборах не допускаються. Документи, надані суб’єктами громадянського суспільства для участі в установчих зборах, поверненню не підлягають.

Не пізніше 15 вересня 2014 року на офіційному веб-сайті Міністерства екології та природних ресурсів України в рубриці «Зв’язки з громадськістю» підрубриці «Громадська рада» буде оприлюднено протокол засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів із формування складу Громадської ради при Мінприроди України щодо складу учасників установчих зборів.

УВАГА! Місце та час проведення установчих зборів може бути змінено зважаючи на кількість поданих заявок. Слідкуйте за оголошеннями на офіційному веб-сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.

Телефони для довідок: (044) 206-31-74; (044) 206-31-39; (044) 206-30-05.

Форма довідки щодо згоди особи, яку делегує інститут громадянського суспільства для роботи у Громадській раді, на оприлюднення і обробку її персональних даних (завантажити в форматі Microsoft Word (doc))