2014-09-12

Андрій Мохник зустрівся з представниками служб геологічних досліджень США та Канади

11 вересня 2014 року в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася робоча зустріч із представниками служб геологічних досліджень США та Канади і Посольства США в Україні. Під час зустрічі сторони обговорювали проекти  можливої співпраці та допомоги в царині розробки запасів сланцевого газу в Україні.

Андрій Мохник висловив вдячність за підтримку, що її демонструють уряди США та Канади у зв’язку із ситуацією на сході України та в окупованому Росією Криму: «Україна послідовно та рішуче стала на шлях розбудови демократичних цінностей, свідченням чого була Революція гідності. Для реалізації цього шляху та на тлі зухвалої агресії з боку Російської Федерації єдиним правильним виходом для України є нарощування економічного потенціалу та зміцнення енергетичної безпеки держави як неодмінної складової розвитку економіки. Залежність від імпорту природного газу є однією з основних проблем для нашої країни. Саме тому було вирішено провести сьогоднішню зустріч, аби разом визначити спільні кроки й залучити передовий досвід у розробці традиційних та нетрадиційних джерел газу».

Зі свого боку, представники служби геологічних досліджень США та Канади висловили бажання співпрацювати з Державною службою геології та надр України, яку координує безпосередньо Мінприроди.

Наприкінці зустрічі учасники висловили готовність до співробітництва з іноземними інвесторами  для реалізації спільних проектів в Україні.