2019-05-21

Андрій Коболєв взяв участь в зустрічі Президента України з делегацією США

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в понеділок взяв участь в зустрічі Президента України Володимира Зеленського з делегацією Сполучених Штатів Америки на чолі з Міністром енергетики Ріком Перрі.
Українська сторона висловила подяку за підтримку нашої держави у питаннях національної та енергетичної безпеки.

В ході зустрічі сторони обговорили співробітництво України та США в енергетичній сфері, зокрема в сфері видобування газу, питання збереження транзитного потенціалу України. Окрема увага під час зустрічі була надана шляхам підготовки України до проходження наступного осінньо-зимового опалювального сезону, фінансуванню та накопиченню достатніх запасів газу у підземних сховищах. Також предметом обговорення став проект зі створення сталого шляху імпорту скрапленого природного газу (LNG) через регазифікаційний термінал у Польщі до України.

З українського боку участь в зустрічі взяли Президент України Володимир Зеленський, радники Володимира Зеленського на виборах Президента України 2019 року Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка, заступник Міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, Глава місії України при НАТО, Надзвичайний і повноважний посланник України Вадим Пристайко, а також голова Нафтогазу Андрій Коболєв.

З американської сторони у зустрічі взяли участь Міністр енергетики США Рік Перрі, Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, сенатор США Рон Джонсон.