2018-10-30

Аналітики DiXi Group розробили методичні рекомендації для проведення аудиту даних

Експерти аналітичного центру DiXi Group виступили авторами методичних рекомендацій ддя проведення аудиту даних державних органів влади.

Починаючи з осені 2017 року експерти DiXi Group, в рамках аудиту даних Міненерговугілля, допомагають фахівцям відомства з організацією збору і оприлюдненням інформації у форматі open data.

Експерти DiXi Group проаналізували та структурували власний досвід з проведення аудиту даних: епати проведення аудиту, необхідні ресурси, ключові проблеми та рекомендації щодо їх уникнення. Ці рекомендації стануть у нагоді громадським організація, які мають на меті допомогти державним органам влади налагодити їхні внутрішні процеси, пов'язані із роботою з даними.

"Якісна статистика у кінцевому випадку призводить до позитивних змін. Правильний процес збору, агрегації та зберігання даних значно спрощує та пришвидшує їхній аналіз, тобто ідентифікацію причин чи передумов проблемних ситуацій. Висновки, на основі аналізу, є передумовою для підготовки якісних рішень, для вирішення цих проблем. Впровадження якісних рішень веде до необхідних змін", - зазначив аналітик DiXi Group Андрій Білоус.

9 лютого 2018 року вступили в дію зміни до Постанови КМУ №835 про Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. Згідно з цим, перелік наборів даних Міненерговугілля було значно розширено.

Публікація видана в рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд "Відродження" у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Швеції в Україні.

Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням.