2024-03-11

Акціонери затвердили новий склад Наглядової ради ПАТ «Укрнафта»

На зборах акціонерів «Укрнафти» було затверджено склад Наглядової ради компанії - згідно зі всіма правовими нормами та методичними рекомендаціями Організації економічного співробітництва та розвитку (OESC) щодо стабільного та відповідального ведення бізнесу.

«Компанія залучила 100 років сукупного успішного міжнародного технологічного та управлінського досвіду в галузі розвідки, видобутку та переробки, - сказав директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький. - Досвід та результати цих людей говорять самі за себе. Дякую компанії Odgers Berndtson, яка спеціалізується на пошуку професіоналів вищої ланки керівництва, за підсилення нашої команди».

Склад Наглядової ради ПАТ «Укрнафта»:

Незалежний член - Тімоті Додсон (Timothy Dodson). Понад 40 років міжнародного досвіду в геології та видобутку. Голова, член правління низки британських та норвезьких компаній - Ennox Technology, New European Offshore, Sval Energi. Старший радник McKinsey & Company. З 1985 до 2021 року працював в Equinor (колишній Statoil), пройшов шлях від каротажника та геолога на свердловині до віцепрезидента зі стратегії компанії.

Незалежний член - Іренеуш Фафара (Ireneusz Fafara). Понад 30 років досвіду в фінансах та нафтовій промисловості. Був генеральним директором Orlen Lietuva, найбільшою нафтопереробної компанії Балтії (10 млн тонн нафти/рік). Реструктуризував компанію, налагодив логістику, збільшив гуртові продажі. Був частиною успішного розвитку концерну Orlen.
Зараз - голова ради польської 4Cell Therapies S.A., член правління канадської Helix Biopharma Corporation, член наглядової ради польської Rockbridge.

Незалежний член - Дункан Найтінгейл (Duncan Nightingale). Понад 30 років досвіду розробки та впровадження стратегій видобутку, зберігання та транспортування нафти в умовах високої операційної складності. Генеральний директор канадської Blacksteel Energy.

Представниця від акціонера - Людмила Дараган. Державний секретар Міністерства оборони України. До цього працювала заступницею голови, ще раніше - керівницею апарата Фонду державного майна. Була державним секретарем Міністерства у справах ветеранів.

Представниця від акціонера - Роза Тапанова. Членкиня Наглядової ради Ощадбанку. Гендиректорка Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Досвід роботи в юриспруденції - більше 16 років.