2016-10-03

3 жовтня відбудеться перше засідання робочої групи стосовно конкурсу на Юзівській ділянці

Сьогодні, 3 жовтня, о 14:00 відбудеться перше засідання робочої групи, яка має вивчити питання щодо дотримання законодавства під час проведення конкурсу для залучення інвестора з реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, та визначення переможцем конкурсу компанії «Юзгаз Бі.Ві.».

Участь у засіданні візьмуть Голова правління Національної акціонерної компанії «Надра України» Ярослав Климович, заступник Голови правління Максим Максіменцев, член робочої групи, начальник відділу корпоративно-правової роботи Валентина Шепетюк. Також буде присутній директор ТОВ «Надра Юзівська» Віктор Назаркевич.

Нагадаємо, 29.09.16 за сприяння Громадської ради Міненергвугілля, зокрема Комісії Громадської ради з питань нафтогазового комплексу, було проведено круглий стіл за участі представників асоціацій бізнесу, неурядових організацій, експертів, журналістів, на якому представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та директор ТОВ «Надра Юзівська» В. Назаркевич ознайомили присутніх із обставинами підготовки і проведення конкурсу та визначення переможця, а також відповіли на запитання учасників заходу.

Форматом круглого столу передбачалося надання об’єктивної  інформації та вичерпних коментарів щодо перспектив газовидобування в Україні, очікуваних результатів реалізації угоди, процедури проведення таких конкурсів в Україні тощо саме для широких кіл громадськості.

За результатами обговорення учасники круглого столу домовилися про продовження його роботи.

Раніше, на засіданні Кабінету Міністрів України 14.09.16 було прийнято рішення доручити Міненерговугілля утворити робочу групу за участю представників Міненерговугілля, МВС, МЗС, Мінприроди, Мін’юсту, Держгеонадр, Держфінмоніторингу, Національної акціонерної компанії «Надра України», а також Генеральної прокуратури, СБУ і народних депутатів України (за згодою) з метою вивчення питання щодо дотримання законодавства під час проведення конкурсу для залучення інвестора з реалізації угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, та визначення переможцем конкурсу компанії «Юзгаз Бі.Ві.».

20.09.16 Міненерговугілля отримало Витяг із протоколу № 37 засідання Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 р. і надіслало листи зазначеним у витягу міністерствам та відомствам із пропозицією надати пропозиції щодо включення їх представників до зазначеної робочої групи. 22.09.16 були надіслані листи-запрошення щодо участі в робочій групі народним депутатам України, зокрема В. Войцицькій, О. Бєльковій, Г. Гопко, Н. Кацер-Бучковській.

29.09.16 після отримання відповідей від міністерств та відомств із пропозиціями щодо персонального складу робочої групи та листів згоди народних депутатів було сформовано персональний склад робочої групи.
Претендент на перемогу у Конкурсі на залучення інвестора для реалізації угоди про розподіл вуглеводнів (УРП), які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська,був визначений 27.07.2016 р.

За матеріалами прес-служби Міненерговугілля