2016-06-06

240 тис. куб. метрів газу на добу – показники нової свердловини УГВ на Полтавщині

Нова сердловина ПАТ «Укргазвидобування» на Комишнянському родовищі на Полтавщині глибиною 6100 метрів дала промисловий приплив газу дебітом понад 240 тис. кубічних метрів на добу.

Свердловина була облаштована і введена в експлуатацію в надзвичайно короткий термін (близько двох тижнів) і вже працює в установленому режимі.
Також, у розрізі свердловини виділено ще декілька перспективних газонасичених пластів, з метою дорозвідки яких буряться розвідувальні свердловини з проектною глибиною 5600 та 6150 метрів. Подальшими геологорозвідувальними роботами передбачене буріння ще п’яти розвідувальних та пошукових свердловин.
Цей поклад найглибший в Україні. Розвідані запаси вже на сьогодні сягають понад 10 млрд. куб. метрів.

Як зазначив Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко: «Під час реалізації проекту розвідки родовища ми застосували сучасні технології буріння й випробування глибоких свердловин, зокрема, безаварійну швидкісну проводку свердловини. Провели освоєння свердловини і підключення її до мережі промислових газопроводів у рекордно стислий термін. Нам вдалося мінімізувати негативний вплив на навколишнє природне середовище та отримати  високу й стабільну продуктивність. До кінця поточного року тільки з цієї свердловини буде видобуто близько 50 млн. куб. метрів природного газу, а річні обсяги видобутку перевищать 85 млн. куб. метрів. Нарощення ресурсної бази видобутку ще більше наблизить нашу країну до енергетичної незалежності».